purplepill

on the dancefloor

Publicerad 2011-07-29 22:30:32 i Allmänt

Hej! Har jobbat 13:45 - 21:15 idag och nu har jag nyss gjort mig i ordning för en utekväll! Ouuouuuuuu! Är inte så galet taggad men fhan, jag ska bli!

Imorgon åker våran allra finaste Alex till Barcelona och det känns förjävligt. Jag kan inte åka med till flygplatsen. :'(

KOMMER SAKNA DIG! <3

haven stay

Publicerad 2011-07-29 10:00:04 i Allmänt

Har precis smällt i mig en kanelbulle som får bli min frukost idag. Igår jobbade jag som vanligt, känns som att jag bor på jobbet. Men det är lätt värt det, lönen för juni kom ju nyss och den var ju najs. Efter jobbet igår cyklade jag och Madde till Ekerö för hon skulle lämna en påse i sitt stall. I helgen blir jag lonley tjej i huset. Funderar på om jag ska sova hemma i helgen, för det är faktiskt svinläskigt att vara här själv.

Aja, jobbar kväll idag igen. Puss hej

haven stay

Publicerad 2011-07-29 09:59:48 i Allmänt

Har precis smällt i mig en kanelbulle som får bli min frukost idag. Igår jobbade jag som vanligt, känns som att jag bor på jobbet. Men det är lätt värt det, lönen för juni kom ju nyss och den var ju najs. Efter jobbet igår cyklade jag och Madde till Ekerö för hon skulle lämna en påse i sitt stall. I helgen blir jag lonley tjej i huset. Funderar på om jag ska sova hemma i helgen, för det är faktiskt svinläskigt att vara här själv.

Aja, jobbar kväll idag igen. Puss hej

until the world ends

Publicerad 2011-07-27 22:07:44 i Allmänt

Oj! Har helt glömt bort bloggen! Ja, det har väl hänt en hel del men pallar inte skriva. Jag har jobbat varje dag i flecka veckor känns det som, men jag är ledig på måndag! woop woop! Haha, sen jobbar jag 12 dagar i sträck igen... Har stängt hela veckan och ska göra det till veckans slut, det är lite småkaos ibland för jag kan inte riktigt allting och då har jag ingen och fråga men det funkar.

Jag är fortfarande husvakt och jag kommer sakna Tempursängen och elcykeln när jag ska flytta hem igen.</3 buuhuuuu...

Puss hej!

growing pains

Publicerad 2011-07-22 13:35:19 i Allmänt

Oj, hej bloggen! Har glömt bort bloggen lite de senaste dagarna. Har jobbat 5:45 - 14:15 hela veckan så har varit rätt död. Idag är jag ledig och har redan hunnit med en hel del. Vid 5 tiden kommer Johan förbi för lite catch up om de senaste månaderna.

Igår när jag cyklade hem från jobbet så hoppade cykelkedjan. Jag stannade och började fixa. En gubbe kommer fram och säger "naaaaaw gick kedjan sönder för lilla flickan?" med bebisröst. Jag bara stirrar på honom och känner hur arg jag blir. "Ja men det är ingen fara" säger jag och fortsätter fixa. "Naaaaaaawwwweee ska jag fixa din kedja åt dig lilla flickan?" säger gubbjäveln då och jag blir skitarg och säger "DU! Jag kan fixa min kedja själv, jag jobbar faktiskt på mack!! Gå här ifrån!!!!!". Hahaha blev så jävla förbannade för det kändes verkligen som om att han drev med mig. Vid närmare eftertanke kanske det var Pensionärsjävlar? :p

Imorgon har Alex sin avskedsfest och jag är sjukt taggad! Jag har försökt fixa med hennes present idag och det var ett projekt må jag säga men nu har jag bara en grej kvar att tillföra sen är det klart! :)

Puss heeeej

Bild från midsommar som jag spenderade med massa vuxna + Tove.



all of the lights

Publicerad 2011-07-18 18:49:35 i Allmänt

Är sjukt trött efter typ 4 timmars sömn i natt då jag började jobba 5:45. Cyklade från Smedslätten till Vreten, en sträcka på 4,9 kilometer, på 16 minuter! Awesome. Fast ingen behöver veta att jag lånade familjens elcykel. ;) Det är stendött på jobbet förtillfället. Min mack ligger i ett industriområde och ja, det är semestertider nu så det är långtråkigt för tillfället.

En stor kram går till två utav mina finaste vänner som går igenom något oerhört jobbigt just nu. <3



derezzed

Publicerad 2011-07-16 21:43:35 i Allmänt

Nu är jag inboad i huset. Haha, jag känner mig verkligen hemma här. Det är kanske inte så konstigt, har varit här typ 500 gånger. Igår var jag med Mette och Tove, vi tittade på film och chillade. Mette tog upp all plats i sängen så jag sov typ fyra timmar i natt! :p Sen kom pappa förbi en sväng med lite mjölk och smör typ när dom hade gått.

Sen skulle vi åka en sväng men då hittade jag inte min plånbok. PANIK! Jag vände upp och ner på hela huset, ringde och väckte Tove för att hon skulle titta igenom hennes bil, rev upp hela sängen jag sovit i, slängde ur alla soffkuddar. Jag hade verkligen ångest och tänkte "faaaaan inte nu igen". Men jag hittade den i ett skitkonstigt fack på min resväska. Aldrig sett det facket förut? Så jävla random. Det roliga är att 5 minuter tidigare så skulle jag precis ringa min bank för att spärra kontokortet men något sa mig att jag skulle titta väskorna en gång till. Och där var den...

Just nu sitter jag och väntar på att Madde ska komma och tvångshålla mig sällskap.

Pöss hej

vous plait

Publicerad 2011-07-14 19:36:52 i Allmänt

Yo! Kom nyss hem från jobbet. Idag har det varit rätt kaosartat. Sabotage på 2 lastbilar samt stökiga kunder. Men det gick bra! Såg nyss på Facebook att några hade kommit in på universitet så jag gick in och kollade min ansökan. Haha, hade blivit antagen till civilekonomprogrammet vid Umeå universitet. Men fuck you säger jag bara, nu lever jag livet! Så tackade nej! ;)

Imorgon flyttar jag till Äppelviken. Puss hej

pause

Publicerad 2011-07-12 15:18:48 i Allmänt

Allting är som vanligt i mitt otroligt händelsefulla liv. Imorgon ska jag ivarjefall jobba 10-19, skönt! Börjar bli lite rastlös. Har tagigt min runda idag och sprang näääästan hela vägen. Framsteg! Ikväll ska jag tvätta bilen och sedan hem till familjen Bergman ett tag.

Haha, pappa frågade mig nyss vad HBT betyder. Jag svarade att det står för homo,bi och trans. Han säger att jag har fel!? Jag säger då att han säkert syftar på KBT, kognitiv beteende terapi. Jag börjar asgarva för han hade tydligen precis skickat iväg ett SMS till en kompis om att han skulle behöva lite "HBT" istället för "KBT". Hahahahahahh.

kolla kolla

Publicerad 2011-07-11 19:24:26 i Allmänt

Har fått en del gjort idag. Varit på soptippen, beställt hem en hemlig grej, fått upp en till hylla, rensat i garderoben, sprungigt/gått 5 kilometer och laddat ner samt mountat och crackat alla The sims 3 expansionpacks... ;) Mette, det är nog dags för dig att ta tillbaka ditt Sims 3 snart!

Imorgon har jag som vanligt ingenting speciellt planerat. Är ledig. Det enda jag vet om att jag ska göra är att åka till barnen för att gå igenom vad som ska göras när jag är husvakt. Jag hoppas på att leva hälsosamt när jag är husvakt! Tanken är att cykla till jobbet varje dag, och det är en bit. Men det borde jag klara av, även fast det lär bli en riktig pain när jag börjar 5:45. Vilket jag gör hela nästa vecka förutom lördag och söndag då jag börjar lite senare.

Nu ska jag måla mina naglar och ta en dusch. Puss

duktig tjej!

Publicerad 2011-07-10 13:53:42 i Allmänt

Var ute och sprang/promenerade 5 kilometer för ett tag sen. Känns skööönt, nu kan jag äta min godispåse utan problem höhö. ;) Men fyfan vad jag svettades! Förut svettades jag aldrig, inte ens när jag bastade. Men från och med förra året kom jag in i puberteten v.2 eller något. Mitt linne var fan dyngsurt. Men, det är najz.

Är ledig imorgon och på tisdag men vet inte vad jag ska göra. Chilla galet som jag gjorde typ hela förra veckan. Sover till ett, ligger i sängen till två, går upp och äter, tittar på tv, sover en stund, äter, spelar sims och går och lägger mig 04:00 typ.

Sorgligt!

GLAD TJEJ!

the getaway

Publicerad 2011-07-09 21:27:01 i Allmänt

Mår fett jävla kasst! Har sjukt ont i magen och mitt huvud sprängs, typ. Men det är väl så det ska vara när man är ledig!? Pratade nyss med min fina vän Alex på telefon, hon är i Barcelona nu! Hon ska jobba där, det är helt sjukt. Vilken jävla grej egentligen.

Imorgon ska jag sova sjukt länge har jag bestämt och jag M.Å.S.T.E ut och springa eller powerwalka imorgon. Det går inte längre, känns som om att jag snart väger 100 kilo. Måste börja fixa mina matvanor. Nu för tiden så äter jag ingen frukost, ingen lunch, dricker 2 liter cola per dag, mackor (jag är glutenintolerant...) och typ 2 snickers. Jag kommer få diabetes eller något om jag inte skärper mig. :@

Puss hej nu ska jag titta på Big Bang Theory!

Från landet

oxdjupet represent

Publicerad 2011-07-09 16:04:56 i Allmänt

Provar att uppdatera från min iPhone. Sitter för nuvarande på landet och chillar i solen. Vi ska dock röra oss hemåt snart. Har haft en helbra dag med pappa. Igår var jag med min vän Sara och cruisade på Lidingö. :)

amen it's friday

Publicerad 2011-07-08 18:58:55 i Allmänt

Idag har varit en lång idag. I och med att jag har vänt på dygnet och skulle jobba morgonpass idag så har jag sovit sisodär 3 timmar. Vilket har resulterat i att jag inte kommer att hinka öl ikväll, utan tar en stillsam tur med bilen till Lidingö istället. Det var kaos på jobbet idag. Det var så sjukt mycket folk! Fan, har inte folk semester nu? Tiden gick också grymt sakta!

Just nu har jag en ugnspannkaka i ugnen, vi hade ingenting hemma. Pappa ville bjuda ut mig på mat men orkade inte duscha + fixa mig och allting annat man måste göra då.

Nu ska jag ta en cigg i soooooooolen. Pöss

äntligen, eller?

Publicerad 2011-07-07 21:00:14 i Allmänt

Yes, nu är jag tillbaka med en blogg. Om jag ska vara ärlig så har jag inte saknat att blogga. Men jag kommer ångra mig sen om jag inte gör det nu. Jag har ett papper uppskrivet här hemma med alla mina bloggadresser genom tiderna. Den tidigaste är från februari 2006. Det är fem år sen! Helt sjukt. Den adressen ger jag inte ut till någon... ;)

Idag gick jag upp tidigt och åkte till IKEA. Köpte en ny byrå och två hyllor and that's it. Har nu slängt ut mitt gamla skrivbord och har precis monterat klart byrån som jag är väldigt stolt över att jag fick ihop! Det var ett helvete!

Imorgon ska jag jobba morgonpass. 5:45 - 14:15. Senare på kvällen ska jag träffa Sara och ta "några" öl. På lördag hoppas jag att få åka ut till landet.

testar

Publicerad 2011-07-07 20:44:16 i Allmänt

Historia (eller historievetenskap) är en vetenskaplig disciplin inom det humanistiska fältet. I sin vidaste definition avhandlar historieämnet all mänsklig verksamhet i det förflutna som vi känner till idag. Som historieämnet fader brukar Herodotos hållas; före honom blandades historia med religiösa myter, som hos logograferna.

Ett grundläggande problem inom historisk forskning är källorna, då det många gånger endast finns fragmentariska lämningar av mänsklig verksamhet inom ett visst område. Ämnets närmare innebörd måste därför preciseras genom användandet av en viss historieteoretisk metod. Inom historievetenskapen diskuterar man traditionellt frågor som rör historiesyn och kravet på objektivitet i historieskrivningen. I diskussioner om historiesyn är det centralt vad en historiker uppfattar som drivkrafterna för historisk utveckling. Två historiker kan vara helt överens om vilka händelser som ett historiskt förlopp bestod av: till exempel franska revolutionen 1789; men på grund av olika historiesyn kan de ha helt olika förklaringar av orsakerna till förloppet.

Historieämnets akademisering inleddes på 1800-talet. Tyske Leopold von Ranke krävde en högre grad av saklighet i historieskrivningen genom sitt slagord att skriva historien som den egentligen varit - "wie es eigentlich gewesen". Positivismen hade stort inflytande över ämnet under slutet av 1800-talet. Under det tidiga 1900-talet utvecklades källkritiken, i Sverige i miljön kring lundabröderna Curt Weibull och Lauritz Weibull.

Traditionellt dras en gräns mellan arkeologiämnet och historievetenskapen. Arkeologer arbetar med att analysera fyndmaterial och kring fyndmaterialet utveckla resonemang om historiskt liv. Historikern arbetar huvudsakligen med skriftliga källor, genom att beakta källans två sidor: källan som kvarleva - ur det historiska förlopp i vilket den ingått - och källan som berättande källa. Att granska, tolka och skapa en förståelse av källan och dess äkthet samt dess förhållande till andra källor kallas källkritik. Källkritiken omnämns gärna som historievetenskapens främsta bidrag till den vetenskapsteoretiska utvecklingen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela